reede, 24. oktoober 2008

Puu- ja juurviljapäev


Täna, 24. oktoobri, 1. veerandi viimane päev oli meie kooliperel mitmekülgselt ja harivalt sisustatud.

Päeva alustuseks andis õppealajuhataja meile ülevaate toimuvast ja ka kohe saime targemaks, sest loodusring oli koostanud esitluse tervisliku toitumise kohta. Seejärel algas laat, kus oli osavõtjaid 1. klassist kuni 9. klassini, kõigil midagi hõrgutavat pakkuda. Laadaaeg läks lennates ja oligi aeg oma võistkonna liikmed suma seest üles otsida ja klassidesse minna. Ühes klassis toimus tihe rebimine teadmiste alal tervisliku toitumise kohta. Viktoriini võitis 8. klass. Tuhlitoas meistertati poster, millel räägiti kartulist. Ilusaima postri tegi 5. klass. Käsitöö klassis võis näha põllekestega õpilasi ringi askeldamas, nimelt tehti Argentiina salatit. Õp. Tõru ja Õp. Väli jälgisid hoolega, et keegi noaga näppu ei lõikaks, puhtust kui ka meeskonnatööd. Kõige maitsvama salati valmistas sai 6. klass. Veel valmistati tervislike kingitusi õpetajatele, lasteaiale, vallavalitsusele, näitlejatele ja loodusringile, kõik kingitused olid väga isuäratavad, kuid siiski oli vaja valida parim, milleks osutus 7.klass. Ning viimaks olid veel näitlejad, kes harjutasid oma ettekannet.

Varsti koguneti uuesti saali ja algasid ääretult huvitavad ja pingelised väitlused. Ka näitlejad kandsid ette, mis neil öelda oli. Nende ettekanne pani tõsiselt mõtlema oma toitumis- harjumustele ja nii mõnigi otsustas kindlasti näiteks kartulikrõpsudest igaveseks loobuda. Mina ütleks siia juurde veel, et see ütlemine on tõesti tõsi, et oled see, mida sööd.Viimaks veel veerandi lõpuaktus ja klassijuhataja tund ning kõik said koju minna oma ilusat tunnistust vanematele näitama.

Ja ongi 1. veerand juba selja taga, nagu poleks teda olnudki. Aga veel soovin kõigile tordat vaheaega ja nautige sügise kauneid värve!:)

Kommentaare ei ole: