teisipäev, 15. juuni 2010

Tegime oma õppepäeva Saarte Hääles ja Kadi Raadios

Koolijuntsude Teataja toimetuse liikmed avaldavad arvamust:
(Üritusest fotosid)
Õppepäev oli väga meeldiv ja informatiivne, nagu ikka õppepäevale kohane :D
Sain uusi teadmisi meediavallas ning rohkem aimu ajakirjanike igapäevase töö kohta.
Sain ka esimest korda ära käidud ehtsas raadiojaamas ja ära näha, et kuidas see siis ikka kõik tegelikult käib.:)
Päev oli väga meeldiv ning suured tänud selle eest!

Egelin

Tänase (15.06) õppepäeva kohta Saarte Hääle ja Kadi Raadio toimetustes - väga meeldis! Sain väga palju harivat ning kasulikku infot teada. Toimetajad-ajakirjanikud-muud tähtsad tegelased olid kõik väga vastutulelikud ja lahked oma põnevast tööst rääkima, mis oli väga positiivne minu jaoks. Kui tulevikus võib-olla selle ala peale minek, siis kindlasti on mida meenutada (seda nagunii) ning tean, mida sellelt alalt oodata. Tänan selle huvitava kogemuse eest! :)

Triin

15.juunil toimus Kärla kooli „Koolijuntsude teataja“ toimetajate õppepäev Saare maakonna ajalehe „Saarte Hääle“ toimetuses.

Turu väravate juures ootas meid ajakirjanik Raul Vinni. Koos peatoimetaja Tiina Luksiga rääkisid nad, et ajalehel on kindlad alateemad, mida kajastatakse kindlatel ajalehe lehekülgedel. Samuti on välja kujunenud, et teatud uudiseid kajastavad kindlad ajakirjanikud. Näiteks ToivoVaik vastutab arvamus rubriigi eest, kus ta tihti ka ise kirjutab. Ajakirjanik peab valdama ka palju keeli, et otsida maailmas aset leidnud põnevaid uudiseid.

Et ajakirjanik olla, selleks, ei piisa vaid ladusast kirjastiilist, vaid eelkõige pead olema hea suhtleja, et leida üles uudiste allikaid. Tuleb palju sõita sündmuskohale, teha diktofoni interviusid jne.

Selleks et ajaleht trükki anda on peale toimetajate vaja veel fotograafi, kunstniku, korrektorit, kujundajat jne.

Päev oli väga huvitav. Sain palju teada ajakirjanike tööst, millest mul ei olnud ennem üldse aimugi.

Kaari

15.juunil oli meil suurepärane lõunapoolik. Saime külastada ajalehe Saarte Hääl toimetust ja näha kogu töö käiku. Meie oma valla inimene Tiina Luks rääkis meile ajalehest ja andis nõu ka edasisteks otsusteks ajakirjandusmaastikul. Tutvusime ka paljude teiste inimestega, kes ajalehes töötavad. Tuli välja, et ajaleht on ikkagi täppisteadus, sest sõnade arv on tõesti piiratud ja välja tuleb sõita ka õhtul, kui tegelikult on tööpäev läbi. Väga lõbus oli, sest kõike seda tutvustas meile juba tuntud Raul Vinni. Peale ajalehe toimetuse külastamist näitas ta meile ka Kadi raadio ruume. Kuulsime Tõnis Kipperit otse-eetris ja nägime ka teisi raadiohääli. Ringkäigu lõpus saime endale kõik ka Koit Toome uued plaadid. No tõeliselt tore päev oli, sest väljas säras ka päike.

Henrika,
Koolijuntsude Teataja peatoimetaja

Kommentaare ei ole: